När är Black Friday 2023

26 oktober 2023
Jon Larsson

? – En omfattande guide för shoppingentusiaster”

När är Black Friday 2023? – En omfattande guide för shoppingentusiaster

Översikt över Black Friday 2023

shopping

Black Friday är en årlig shoppinghögtid som äger rum dagen efter den amerikanska helgen Thanksgiving. Det har blivit känt som startskottet för julsäsongen och har spridit sig över hela världen som en av de mest populära dagarna för shopping. För 2023 infaller Black Friday den 24:e november. Detta är en dag som lockar många konsumenter, och många butiker och online-plattformar erbjuder lockande erbjudanden och rabatter för att främja försäljningen.

Presentation av Black Friday 2023 och dess typer

Black Friday är avsedd att ge konsumenter möjligheten att köpa varor och tjänster till mycket lägre priser än normalt. Det kan vara allt från elektronik, kläder, hushållsprodukter, möbler till resor och upplevelser. Butiker och e-handelsplattformar över hela världen deltar i Black Friday-festligheterna genom att erbjuda speciella kampanjer, otroliga erbjudanden och begränsade tillfälliga erbjudanden.

Det finns olika typer av Black Friday-erbjudanden, inklusive:

1. Fysiska butiksrea: Många butiker väljer att hålla dörrarna öppna tidigt på morgonen eller till och med natten innan och erbjuda exklusiva erbjudanden till första kunderna som kommer.

2. Online-reor: E-handelsplattformar som Amazon, eBay och andra stora detaljhandlare ger konsumenterna möjlighet att handla från bekvämligheten av sina hem. Dessa online-erbjudanden kan vara tillgängliga under hela dagen eller under en begränsad tidsperiod.

3. Mobilapp-erbjudanden: Med ökningen av mobilshopping har många butiker och online-plattformar utvecklat egna mobilappar för att erbjuda exklusiva erbjudanden till sina användare. Detta gör det enklare för konsumenterna att hitta och köpa de produkter de önskar.

Populära produkter under Black Friday inkluderar elektronik som smartphones, TV-apparater, laptops och spelkonsoler. Kläder, skor och kosmetika är också utbredda erbjudanden under denna dag.

Kvantitativa mätningar om Black Friday 2023

Black Friday är känt för att generera enorma mängder försäljning över hela världen. Enligt statistik från föregående år förutspås den globala omsättningen under Black Friday 2023 att öka jämfört med tidigare år. En undersökning från 2022 visade att den totala försäljningen under Black Friday uppskattades vara cirka 90 miljarder dollar globalt.

Det finns också statistik som visar att antalet online-köp under Black Friday ökar stadigt. Enligt denna data förväntas den globala e-handelsförsäljningen under Black Friday 2023 öka med cirka 15% jämfört med året innan.

Skillnader mellan olika Black Friday-evenemang

Trots att Black Friday är en global shoppinghögtid, finns det vissa skillnader när det gäller hur det firas runt om i världen. Till exempel:

1. Tidpunkt: Medan Black Friday traditionellt infaller dagen efter Thanksgiving i USA, kan datumet variera i andra länder. Vissa länder firar det exakt samma datum, medan andra väljer att fira det dagen innan eller efter den amerikanska traditionen.

2. Varaktighet: I vissa länder kan Black Friday var bara en dag medan det i andra kan expandera till en längre helg som inkluderar Cyber Monday.

3. Kulturella skillnader: Vissa länder kanske inte anammar Black Friday-konceptet på samma sätt som i USA. I vissa kulturer är det inte traditionellt att handla på detta sätt, eller det kan vara stark uppdelning mellan fysiska butiker och online-erbjudanden.

Historisk genomgång av för- och nackdelar med olika Black Friday-evenemang

För- och nackdelarna med Black Friday kan variera beroende på hur det firas och konsumentens preferenser. Här är några av de vanligaste fördelarna och nackdelarna:

Fördelar:

– Möjlighet att köpa varor och tjänster till rabatterade priser.

– Möjlighet att köpa julklappar eller andra produkter till överkomliga priser.

– Tillgång till exklusiva erbjudanden för fysiska butiker eller online-plattformar.

Nackdelar:

– Risk för överkonsumtion och impulsiva köp.

– Tidskrävande köer och folkmassor, särskilt i fysiska butiker.

– Större press på e-handelsplattformar och fraktföretag, vilket kan leda till förseningar i leveranser.Sammanfattningsvis är Black Friday 2023 förmodligen en av de mest efterlängtade shoppinghändelserna för privatpersoner över hela världen. Oavsett om man väljer att handla i fysiska butiker eller online, är det en dag som erbjuder fantastiska möjligheter att shoppa till förmånliga priser. Genom att hålla sig uppdaterad om datum, erbjudanden och olika Black Friday-evenemang kan konsumenter dra nytta av denna internationellt firade shoppinghögtid.

FAQ

När är Black Friday 2023?

Black Friday 2023 infaller den 24:e november.

Vad är Black Friday och vilka typer finns det?

Black Friday är en årlig shoppinghögtid som ger konsumenter möjlighet att köpa varor och tjänster till rabatterade priser. Det finns fysiska butiksreor, online-reor och mobilapp-erbjudanden under denna tid.

Vilka produkter är populära under Black Friday?

Populära produkter under Black Friday inkluderar elektronik som smartphones, TV-apparater, laptops och spelkonsoler. Kläder, skor och kosmetika är också utbredda erbjudanden under denna dag.

Fler nyheter